Werkwijze

Het eerste contact

Als u wilt weten of praktijk Natuurlijk Vitaal iets voor u kan betekenen, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen via telefoon, email of het contactformulier. Het maken van een afspraak voor een intakegesprek gebeurd altijd telefonisch. In dit eerste telefonische contact wordt besproken of u met uw klachten terecht kunt bij Natuurlijk Vitaal.

Voorbereiding

Het is aan te bevelen om ter voorbereiding van het intakegesprek het intakeformulier ingevuld mee te nemen. Dit kan u helpen om uw ziektegeschiedenis en hulpvraag overzichtelijk te maken, wat een voorsprong geeft in het intakegesprek. Neem verpakkingen of bijsluiters van medicijnen en supplementen mee naar het intakegesprek.

Intake

In het intakegesprek worden de hulpvraag, de klachten en de ziektegeschiedenis besproken en wordt er een voedingsanamnese afgenomen. Om aanvullende informatie te krijgen over de oorzaak van uw klachten worden uw irissen bekeken (iriscopie) en worden diverse lichamelijke kenmerken onderzocht (zoals onder andere gewicht, BMI, buikvorm, huid, haar en nagels). Ook zal er aandacht besteed worden aan de samenhang tussen voedingspatroon, leefwijze, sociale omstandigheden en psychisch en emotioneel welzijn.

Tijdens het intakegesprek krijgt u een behandelingsovereenkomst, welke ondertekend moet worden om een behandeling te kunnen starten. Deze overeenkomst geeft duidelijkheid over de voorwaarden van een behandeling.

Afhankelijk van de tijdsduur van het bespreken van de ziektegeschiedenis krijgt u aan het einde van het intakegesprek al enkele adviezen mee.

Behandeling

In het eerste behandelconsult worden de natuurgeneeskundige diagnose en het behandelplan in begrijpelijke taal met u besproken. Daarbij wordt aandacht besteed aan het werken aan overzicht en inzicht in de samenhang tussen uw ziektegeschiedenis en huidige klachten en uw voedingspatroon, leefwijze, sociale omstandigheden en psychisch en emotioneel welzijn.

Behandelingen bestaan in het algemeen uit het begeleiden van adviezen over voeding, leefstijl, lichaamsbeweging, supplementen en kruidenpreparaten.

De duur van een behandeltraject is afhankelijk van de klachten. Dit kan variëren van slechts enkele consulten verspreid over een paar maanden tot meer dan 10 consulten verspreid over een half jaar tot een jaar. In het algemeen geldt dat hoe langer chronische klachten bestaan, hoe langer een proces van verbetering en genezing duurt en hoe belangrijker aandacht voor motivatie wordt. Het algemene doel is altijd om u zelfredzaam te maken in het verbeteren en behouden van uw gezondheid.