Natuurgeneeskundig therapeut

Mijn naam is Erwin Kempkens, 42  jaar.

Natuurlijk Vitaal is mijn praktijk. En Natuurlijk Vitaal is waar ik naar streef. Bij mijzelf en bij een ander. Hier vertel ik wat over mijzelf en mijn passie, visie en missie.

Mijn passie

Al vroeg in mijn leven ben ik gefascineerd geraakt door wetenschap en natuur. Gedurende mijn werk als chemisch analytisch laborant ben ik geïnteresseerd geraakt in geneeskunde met voeding, supplementen en kruiden (de fytotherapie). Deze interesse heb ik serieuzer aangepakt door een opleiding in de natuurgeneeskunde te gaan volgen aan de Hogeschool Hippocrates in Bloemendaal. Dat was een boeiende periode van mijn leven waarin ik veel ontwikkelingen heb doorgemaakt. Al tijdens de stageperiode van de opleiding ben ik docent voedingsleer geworden en heb ik een aantal jaar met plezier lesgegeven, waardoor ik mezelf inmiddels wel voedingsdeskundige kan noemen. In 2010 ben ik afgestudeerd als natuurgeneeskundig therapeut en vlak daarna ben ik met deze praktijk gestart in Arnhem.

De afgelopen jaren heb ik mijn passie gevonden in de Traditionele Europese Natuurgeneeskunde. Daarnaast ben ik mij door nascholingen aan het verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde om de inzichten en behandelmogelijkheden van beiden te kunnen combineren.

Begin 2015 ben ik verhuisd naar Harderwijk, met mijn praktijk. En ben ik gestopt met lesgeven om mij meer te kunnen richten op mijn praktijk.

Mijn visie

Genezen begint bij bewust worden. Want alleen door bewust te worden van de oorzaken van klachten kunnen we leren andere keuzes te maken. Daarom vind ik het in behandelingen belangrijk om te werken aan kennis en inzicht om een ander zoveel mogelijk zelfredzaam te maken bij het verbeteren van de gezondheid. Daarbij hebben we allemaal anderen nodig die een spiegel voor ons kunnen zijn. En ook ik leer door iedere behandeling weer meer over mijzelf.

Mijn visie op gezondheidszorg is een toekomst waarin de huidige reguliere en complementaire/alternatieve zorg zijn samengekomen tot een geïntegreerde basisgeneeskunde. Een geneeskunde die is gebaseerd op de kennis en inzichten van onze ervaren voorouders én van de moderne medische wetenschap.

Mijn missie

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen de behoefte om met voeding, kruiden, supplementen en lichaamsbeweging klachten te verhelpen en te werken aan het verbeteren van hun gezondheid. Gezond leven is populair! Door het steeds grotere aanbod aan nieuwe voedingsproducten, superfoods, supplementen en kruidenproducten is dat voor veel mensen best ingewikkeld geworden. Mijn missie is om mensen daarin professioneel te begeleiden.

Hoe ik ben

Mijn hobby’s en interesses liggen in alles wat te maken heeft met natuur en wetenschap. Ik hou van planten in huis, wandelingen in de natuur en vind het leuk om in een tuin bezig te zijn.

Als therapeut ben ik enthousiast, respectvol, dienstbaar en integer. In behandelingen streef ik naar meetbaar, tastbaar, logisch, overzichtelijk en duidelijke taal. Mijn basishouding is vooral probleemoplossend gericht door te werken in het hier en nu. Met andere woorden, waar u nu last van heeft en wat u nu nodig heeft om uw klachten te verlichten of geheel op te lossen. U zou mij kunnen zien als een natuurgeneeskundig gezondheidscoach bij lichamelijke klachten en bijkomende psychosociale moeilijkheden.

Samen met u op weg naar natuurlijke vitaliteit!